Forex Signal

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

REVIEW ROBOT FOREX  EA MARTIMAX Copy Trade dan Penyedia Signal Trading Forex Menguntungkan APA ITU FOREX DAN MENGAPA FOREX MERUPAKAN BISNIS YANG IDEAL Forex Trading What Works in Scalping Forex expert Mengapa Forex Adalah Bisnis yang Sangat Ideal

SignalTrading.id adalah pemandu Trading Saham dan forex yang sudah memiliki pengalaman bertahun-tahun di industri financial market.Kami ingin membantu mengarahkan anda dalam melakukan transaksi di pasar saham maupun pasar mata uang global. Layanan utama kami adalah Signal Rekomendasi Saham dan Forex. Kami ingin memandu para trader Saham dan Forex dengan memberikan signal trading setiap hari ... Forex signal ni datang daripada pakar analisis berpengalaman lebih 10 tahun yang akan memberikan trader signal. Bila tiba masa yang sesuai, saya akan terima Forex signal ni. Apa yang saya kena buat lepas tu adalah BERTINDAK. Kalau dapat banyak signal tapi tak ambil tindakan pun tak guna jugak kan? PLATINUMFOREX.ID adalah platform penyedia Signal forex yang akurat, cepat dan konsisten. Dengan karakter Scalping, Signal dari PLATINUMFX kami sangat cocok untuk Trader pemula maupun profesioal.Setiap trader dapat menggunakan Signal forex kami dengan mudah karena terdapat Notifikasi via Telegram.Trader juga mudah memantau secara Live signal kami, karena kami memberi akun Signal Metatrader 4 ... Forex Signal 30 Sistem Perdagangan adalah kombinasi dari Metatrader 4 (MT4) indikator(s) dan Template. Inti dari sistem forex ini adalah untuk mengubah data sejarah akumulasi dan sinyal perdagangan. Forex Signal 30 Sistem Perdagangan memberikan kesempatan untuk mendeteksi berbagai keanehan dan pola dalam dinamika harga yang tidak terlihat dengan mata telanjang. Berdasarkan informasi ini ... Forex trading adalah perdagangan valuta asing yang mengandung 100% Resiko,Tidak semua orang cocok dan mungkin akan kehilangan semua uang yang anda investasikan,Harap di pahami peraturan dan tata cara yang berlaku di forex trading,dan sebelum menggunakan real account di harapkan investor menggunakan DEMO account terlebih dahulu SIGNAL FOREX adalah Provider penyedia untuk prediksi dan analisa ... Mysignalforex Adalah Layanan Individual Signal Copy Trading, Mysignalforex Bukanlah Broker Forex, Layanan Kami Berbentuk Copy Direct Signal MT4 Platform Peer To Peer, Bukan Robot atau Expert Advisor. Mysignalforex Tidak Menampung Dana Nasabah Atau Tidak Mengelola Dana Masyarakat. Semua Account Yang Terdaftar Di Layanan Kami Adalah Nama Klient / Nama Anda Dan Hanya Anda Yang Bisa Menarik Dana ... Itu adalah konsekuensi dari… Read More 30/08/2017 novrysabmen Artikel forex , gold , signal , signal forex , signal gold , signal trading , sinyal , sinyal forex , sinyal gold , sinyal trading , trading

[index] [8320] [718] [3896] [1654] [8392] [6242] [5499] [6877] [18029] [24646]

REVIEW ROBOT FOREX EA MARTIMAX

Jika kita menganggap forex adalah sebuah bisnis, maka forex adalah model bisnis paling ideal yang bisa anda lakukan, disini saya share alasan saya secara pri... Forex 99% Perfect Trend Direction Signal Indicator 🔥 Matatrader 4 🔥 ( PAID SYSTEM ) - Free Download - Duration: 10:54. POWER OF TRADING Recommended for you 10:54 forex trading adalah forex trading algorithm forex trading anfänger forex trading api forex trading app forex trading ausbildung forex trading australia forex trading automatisch forex trading ... FB: https://www.facebook.com/vlogforex Broker Teregulasi XM depo via Bank Lokal= https://clicks.pipaffiliates.com/c?c=313024&l=id&p=1 VlogForex adalah channe... Forex Simpro Komunitas Traders Forex Indonesia, untuk Pemula maupun Pro Trader. Bersama dengan Komunitas Forex Simpro, Anda akan mendapatkan signal terbaik d... Trading Forex Signals - Indonesia - Rahasia Cara Mudah Bangun Profit dengan Gelombang XABC 2018 yang biasa digunakan oleh trader-trader handal dan profesional. forex generator, forex group, foredi gel, forex gcg, forex global, forex grafik, forex gbpusd, forex gain adalah, forex gdp, forex gcg asia, forex group whatsapp, forex google, forex gump ...

http://arab-binary-option.micuborneros.ml